Белгия измъкна минимална победа с 1:0 срещу Канада в мач от

...
Белгия измъкна минимална победа с 1:0 срещу Канада в мач от
Коментари Харесай

Червените дяволи излъгаха кленовите листа

Белгия измъкна минимална победа с 1:0 против Канада   в мач от Група F на Световното състезание в Катар с огромен шанс при единствено 9 против цели 21 изстрела във вратата за кленовите листа.

Алфонсо Дейвис имаше късмет да открие резултата от дузпа в 11-ата минута, само че Тибо Куртоа избави и резервира равенството. Преднина на алените дяволи даде Мичи Батшуай в 44-ата минута. Канадците пък изтърваха дузпа още при започване на мача, присъдена им след интервенция на ВАР.

Алфонсо Дейвис стреля нерешително и топката бе избавена от Тибо Куртоа.

Канада контролираше темпото и бе по-опасният тим на терена.

До 16-ата минута канадците имаха 8 удара към вратата на Тибо Куртоа.

В 23-ата пристигна първата по-опасна офанзива на Белгия.

Червените дяволи нападнаха отляво, където Еден Азар съумя да се оправи със бранител на Канада. Той откри Тилеманс, който бе на границата на пеналтерията. Пасът не бе най-хубавият и затрудни Тилеманс, който все пак прати пас към Батшуай, а той опита удар, само че бе блокиран.

Еустакио проби в 30-ата минута, като финтира няколко футболисти на Белгия, а по-късно се озова на земята, изправи се и нанесе изстрел, само че Куртоа съумя да избие. Минута по-късно пък Витсел опитва да стреля, само че Алдервейрелд скочи на шпагат, с цел да блокира удара.

Ситуациите пред вратата на Белгия не спираха.

В 33-ата и Джонатан Дейвид бе открит с хубаво центриране на далчената греда. Нападателят опита да осъществя с глава, само че стреля неопределено.

В 38-ата Канада още веднъж претендира за дузпа, откакто Лариа бе съборен от Аксел Витсел в наказателното поле. Съдията не уточни бялата точка, а след малко разгледждане на обстановката от ВАР – дузпа не бе отсъдена.

Белгия се възползва от дълго подаване към Батшуай в 44-ата минута, който съумя да си спре топката сред двама футболисти на Канада. Той навлезе в наказателното поле и стреля около стража на Канада за 1:0.

Канада стартира второто полувреме с отлична офанзива.

Джонатан Дейвид изпрати 18-ия удар към вратата на Куртоа без проблеми за стража на алените дяволи обаче. В 49-ата и Еустакио си опита шанса с удар, който още веднъж не затрудни Куртоа.

В 55-ата Бюканън проби добре отдясно и насочи центриране към наказателното поле на Белгия, само че опитът му бе много разочароващ и топката излезе.

Белгия се опита да провежда нещо по-опасно в офанзива незабавно по-късно, само че Канада се оправи и още веднъж пое надзор над топката.

В 68-ата Батшуай проби ужасно сред няколко футболиста на Канада. Той обаче не съумя да нанесе удар към Милан Борян, откакто бе спрян.

Темпото несъмнено спадна, а обстановките пред вратата на алените дяволи понижиха.

Бюканън сподели страхотната си техника и скорост в 71-ата минута, с цел да излъже няколко футболиста на Белгия, само че най-после не съумя да откри съотборник, който да приключи офанзивата.

Канада сътвори нещо по-интересно в 80-ата минута, когато последва и удар с глава. Тибо Куртоа обаче сподели отличен инстикт и улови топката.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР